Vad finns det för ätbart i skogen och hur kan vi ta vara på det, på bästa sätt?
Skogens utbud, råvaror och smaker är en fantastisk guldgruva och en uppväxlingsbar resurs.
Kan vi använda skogen för än mer matproduktion, för hållbara produkter och ökad resilens
och självförsörjningsgrad?
På Food Jam utforskar och experimenterar vi tillsammans under temat ”Mat från skogen”. Hur smakar produkterna,
hur kan man tillaga dem? Till Food Jam bjuder vi in gastronomer, producenter, kockar och andra som är intresserade för att dela idéer och erfarenheter och inspirera till nya produkter, samarbeten och nätverk.
På plats finns:
• Fredrik Petterson från Filkesboda Gård. Fredrik arbetar med praktiska lösningar för hantering av vilt och livsmedel, men även skogsbruk och uppfödning av klövvilt
• Balsgård Food Tech, som bjuder på spännande drycker med smaker från skogen Vi har även låtit två välkända matkreatörer tolka den skånska skogens smaker i två signaturrätter till Food Jamet:
• Maria Bub, gastronom och välkänd lokal kreativ kock med senaste pop uppkrogen Deer monky i Kristianstad
• Isak Mårtensen, kökschef på Matrummet i Lund, med guld och silver i matlagnings-VM samt EM med regionala kocklandslaget Skåne Kulinar, driver han även matstudion på Fasangården i Vikhög
Välj hur du vill medverka:
• ”Jama” hela dagen tillsammans i köket och delta under efterföljande smakprovning kl. 09.30-14.00
• Anslut vid smakprovningen/samtal om skogens mat kl. 12.00-14.00
När: 20 september kl. 09.30-14.00
Var: Gastronomiprogrammets kök, byggnad 180,
Högskolan Kristianstad