Seminarium 18 november Skog & Vilt

Viltet påverkar skogen och skogen påverkar viltet. För att lyckas med förvaltning av både skog och vilt behövs därför kunskap om hur dessa viktiga samband ser ut.

För att nå målet om skog och vilt i balans måste det också bli en mer och effektivare samverkan mellan olika aktörer. Under detta seminarium vill vi öka kunskapen om hur man kan kombinera skogsskötsel med viltförvaltning samt bidra till samverkan.

Dagen bjuder på högaktuell forskning med föreläsare som Fredrik Widemo och Anna Widén från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen medverkar och informerar. Sara Hommen med specialistkompetens att föra samtal i komplexa frågor är moderator. Vi vill beröra utmaningar så som flerartsförvaltning, hur vi människor formar klövviltsbeteendet samt hur vi ska få hållbarhet i förvaltningen kopplat till flera hänseenden.

Aktiviteten genomförs inom Skånsk skogsstrategi som Länsstyrelsen Skåne ingår i tillsammans med Region Skåne, Södra, Skogforsk, Skogsstyrelsen, SLU, Naturskyddsföreningen Skåne och LRF Skåne.

Seminariet startar med lunch kl. 12.00 och det blir avbrott för eftermiddagsfika. All mat och dryck under dagen är gratis för deltagare.

Först till kvarn!

När: 18 november kl 12.00-17.00
Var: Bosjökloster (Bosjökloster 111, 243 95 Höör) samt digitalt via Skype.
Länk kommer skickas ut via e-post dagen före seminariet
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:10 nov 2024

Seminarium Vilt & Skog | Länsstyrelsen Skåne (lansstyrelsen.se)

Läs om våra tidigare viltevent samt publicerade artiklar med fokus Vilt.