Inbjudan 16 oktober: En heldag om den skånska skogens potential inom mat, turism och träförädling

En heldag om den skånska skogens potential inom turism, skogens mat och träförädling. Skoglig lunch, skogliga samtal och skogliga möten.

Skogens värden avslutar sitt årslånga EU-finansierade projekt med ett digert program under en heldag på SLU i Alnarp.
Vad har konkret hänt under det dryga år som projektet varit igång?
Vilka unika förutsättningar har Skåne för att i framtiden knyta ihop skogens mat, turism och träförädling!
Hur kan den skånska skogen bidra till en fortsatt näringslivsutveckling för länet?

Några programpunkter i urval:

  • Panelsamtal om skogens potential
  • Diskussioner om framtida behov inom turism, skogsmat och träförädling
  • Skogsinspirerad lunch
  • Omvärldstrender, framgångsrika projekt och vägen framåt
  • Provsmakning och avslutning

Plats: Crafoordsalen på SLU Alnarp. Sundsvägen 14, hus Articum/Navet
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 07 okt 2024
Anmäl dig idag på Länsstyrelsen Skånes kalendersida:
En heldag om den skånska skogens potential inom mat, turism och träförädling | Länsstyrelsen Skåne (lansstyrelsen.se)

Var med och utforska hur Skånes skogar kan bidra till utvecklingen av mat, träförädling och besöksnäring. Delta i samtalen och nätverka för att få konkreta verktyg och idéer som kan hjälpa dig att driva innovation och tillväxt inom dessa områden.

Varmt välkomna!

Arrangör: Skogens värden i samarbete med Visit Skåne, Krinova Incubator & Science park, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Skåne

PROGRAMMET I SIN HELHET:

08.30-09.00 Registrering, kaffe och smakrik skogssmörgås

09.00-09.20 Moderator hälsar välkommen tillsammans med prefekt Ingrid Sarlöv-Herlin SLU Alnarp och projektledare Maritha Hamrin Länsstyrelsen Skåne

09.20-09.50 Panelsamtal: ”Den skånska skogens potential”. Om projektets konkreta utfall och vägen vidare. Företrädare för Krinova, Visit Skåne och Skogsstyrelsen.

09.50-10.10 PAUS

10.10-10.45 Panelsamtal: ”Från idé till produkt inom turism, skogens mats och träförädling”.
Anna Gudmundsdottir Form Design Center Malmö, Johannes Barnekow Sinclairholms Gods, Mats-Ola Persson Asmoarp gård, Jens Görnebrand Görbo Gård, Thomas Winding Arvalla gård – Hur ser de framtida behoven ut hos producenter och konsumenter?

10.45-11.00 PAUS

11.00-11.45 Gemensam gruppövning med summering

11.45-13.15 LUNCH, vi bjuder på ”Skogens läckra mat”

13.15-13.30 Moderatorn hälsar välkomna till eftermiddagen med temat ”Hur formar vi framtiden?”

13.30-13.55 Om omvärld och trender. Vilka är utvecklingsmöjligheterna för den skånska skogen ur ett turistperspektiv? Heléne Östberg, Visit Skåne

13.55-14.15 PAUS

14.15-14.40 Om Smålands framgångsrika mångbruksprojekt ”Skogens kraft”. Vad kan vi i Skåne lära oss? Magnus Hellgren, Samordnare för Smålands skog- och trästrategier

14.40-15.00 Avslut och summering, med blicken riktad framåt

15.00.-15-30 Vidare provsmakning av skogens mat, kaffe och kaka