En heldag om den skånska skogens potential inom turism, skogens mat och träförädling. Skoglig lunch, skogliga samtal och skogliga möten.
Skogens värden avslutar sitt årslånga EU-finansierade projekt med ett digert program under en heldag på SLU i Alnarp.
Vad har konkret hänt under det dryga år som projektet varit igång?
Vilka unika förutsättningar har Skåne för att i framtiden knyta ihop skogens mat, turism och träförädling!
Hur kan den skånska skogen bidra till en fortsatt näringslivsutveckling för länet?
Några programpunkter i urval:
- Panelsamtal om skogens potential
- Diskussioner om framtida behov inom turism, skogsmat och träförädling
- Skogsinspirerad lunch
- Omvärldstrender, framgångsrika projekt och vägen framåt
- Provsmakning och avslutning
Plats: Crafoordsalen på SLU Alnarp. Sundsvägen 14, hus Articum/Navet
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 07 okt 2024
Anmäl dig idag på Länsstyrelsen Skånes kalendersida:
En heldag om den skånska skogens potential inom mat, turism och träförädling | Länsstyrelsen Skåne (lansstyrelsen.se)
Var med och utforska hur Skånes skogar kan bidra till utvecklingen av mat, träförädling och besöksnäring. Delta i samtalen och nätverka för att få konkreta verktyg och idéer som kan hjälpa dig att driva innovation och tillväxt inom dessa områden.
Varmt välkomna!
Arrangör: Skogens värden i samarbete med Visit Skåne, Krinova Incubator & Science park, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Skåne
PROGRAMMET I SIN HELHET:
08.30-09.00 Registrering, kaffe och smakrik skogssmörgås
09.00-09.20 Moderator hälsar välkommen tillsammans med prefekt Ingrid Sarlöv-Herlin SLU Alnarp och projektledare Maritha Hamrin Länsstyrelsen Skåne
09.20-09.50 Panelsamtal: ”Den skånska skogens potential”. Om projektets konkreta utfall och vägen vidare. Företrädare för Krinova, Visit Skåne och Skogsstyrelsen.
09.50-10.10 PAUS
10.10-10.45 Panelsamtal: ”Från idé till produkt inom turism, skogens mats och träförädling”.
Anna Gudmundsdottir Form Design Center Malmö, Johannes Barnekow Sinclairholms Gods, Mats-Ola Persson Asmoarp gård, Jens Görnebrand Görbo Gård, Thomas Winding Arvalla gård – Hur ser de framtida behoven ut hos producenter och konsumenter?
10.45-11.00 PAUS
11.00-11.45 Gemensam gruppövning med summering
11.45-13.15 LUNCH, vi bjuder på ”Skogens läckra mat”
13.15-13.30 Moderatorn hälsar välkomna till eftermiddagen med temat ”Hur formar vi framtiden?”
13.30-13.55 Om omvärld och trender. Vilka är utvecklingsmöjligheterna för den skånska skogen ur ett turistperspektiv? Heléne Östberg, Visit Skåne
13.55-14.15 PAUS
14.15-14.40 Om Smålands framgångsrika mångbruksprojekt ”Skogens kraft”. Vad kan vi i Skåne lära oss? Magnus Hellgren, Samordnare för Smålands skog- och trästrategier
14.40-15.00 Avslut och summering, med blicken riktad framåt
15.00.-15-30 Vidare provsmakning av skogens mat, kaffe och kaka